© kroonenburgbeheer 2014
Home Keuken Restaurant Gerechten Menukaarten De Witte Holevoet Foto's Contact

Restaurant

De eetzaal, zoals het restaurant genoemd werd, was verdeeld in wijken.

Er waren 4 wijken. De oberkelner was de heer Koenders, later

opgevolgd door de heer van der Wiel. 2e oberkelner was Erik Bloeme.

Het was gebruikelijk om gekleed in de eetzaal te komen. Er waren dan ook altijd wel een paar dassen en passende jassen voorradig voor gasten die in moeilijkheden zaten.

Vaste bedrijven die toch wel elke dag kwamen lunchen waren Van

Hoogenvest, Hehenkamp, Kamerbeek, van Zwol, Bronswerk, Levob en

vele anderen uit het Amersfoortse bedrijfleven.

Deze kwamen dan ‘s middags lunchen of in de avond dineren. De families kwamen dan in het weekend dineren in namen plaats in wijk 1, waar Joop Vermeulen de vaste kelner was. Hij kende de families door en door. Dan was mevrouw Rovers aanwezig aan haar bureau, welke in het midden van de eetzaal stond. Hier schreef zij de bonnen die naar de keuken en drankenbuffet in het café gebracht werden. Ook schreef zij hier de rekeningen.

Andere kelners waren Joop Vermeulen, Arnold van Roon, van de Brink,

Henk Scholten, Ronald de Beer, Gert Assink,

Restaurant